Magkenyér

Ebben a kenyérben se liszt, se kovász nincs. Csupán magokból áll ez a rostgazdag, egészséges és szuper ízes kenyér. Nagyon klassz alap tízóraira akár szendvicsnek, akár önmagában is csomagolva.

Hozzávalók 4 személyre:
4 evőkanál útifű maghéj
15 dkg napraforgó mag
15 dkg zabpehely
9 dkg lenmag
5 dkg pirított törökmogyoró
1 teáskanál só
1 evőkanál juharszirup
3 evőkanál olaj
3,5 dl víz

Elkészítés:

Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd a folyadékokkal is keverjük át alaposan. Ha nem elég nedves, akkor adjunk még hozzá 1-2 evőkanál vizet. Egy vekniformát béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a masszát. Hagyjuk 2 órán át állni.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és süssük 20 percig. Ekkor fordítsuk ki egy lapos tepsire és süssük további 40 percig, amíg nem ad kongó hangot ütögetésre.
Csak teljesen kihűlve szeleteljük.
5 napig fogyasztható.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -