Mustáros csirke csicseriborsós piláffal

Néhány ötletes kiegészítővel a legegyszerűbb ételekből is fenséges ebédet lehet készíteni. A gyerekeim kedvence a mustáros csirkemell, ezt egy jó fűszeres, csicseriborsós piláffal és sült hagymával körítve máris kész a családi ebéd.

Mustáros csirke

Hozzávalók 4-6 adaghoz:

A csirkéhez:

4 ek mézes mustár

1 ek só

1 tk frissen őrölt bors

2 tk füstölt paprika

60 dkg csirkemell filé

1 ek étolaj

1 dl száraz fehér bor

1 csokor újhagyma

1 dl víz

1 ek magos mustár

25 dkg mascarpone

 

 

Elkészítés:

A csirkehúst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat és alaposan lepirítjuk a húst minden oldalán, összesen 4-5 percig. Kiszedjük a lábasból a húst, beledobjuk a hagymát és kissé lepirítjuk, majd beleöntjük a bort. Megvárjuk, amíg az alkohol elpárolog és a lábas aljáról felvakarjuk a leragadt sült húsdarabokat. Visszatesszük a húst, hozzáadjuk a maradék fűszert, felöntjük egy kevés vízzel és fedő alatt kb. 35 percig főzzük, amíg teljesen megpuhul. Végül hozzáadjuk a magos mustárt, és a mascarponét és összemelegítjük, kissé besűrítjük a mártást, de nem forraljuk fel!

Csicseriborsós piláf

Hozzávalók:

15 dkg főtt csicseriborsó (vagy konzerv)

2 ek extra szűz olíva olaj

15 dkg basmati rizs (vagy más hosszú szemű rizs)

1 tk római kömény

3 kardamom

½ tk frissen őrölt szerecsendió

1 tk fűszerpaprika

4,5 dl víz

4 közepes hagyma

1 tk rizsliszt

olaj a sütéshez

 

 

 

Elkészítés:

Egy nagyobb edényben, aminek fedője van, felhevítjük az olajat és megpirítjuk benne a római köményt és a kardamomot. Hozzáadjuk a rizst és opálosra pirítjuk, majd a többi fűszert is hozzákeverjük. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a csicseriborsót és fedő alatt 35 perc alatt készre főzzük. Tálalás előtt villával szétpergetjük a rizsszemeket.

A hagymát vékonyan felszeleteljük és meghintjük a rizsliszttel. Egy serpenyőben olajat hevítünk és ropogósra sütjük benne a hagymát. Papírtörlőre szedjük, majd tálaláskor megszórjuk vele a rizst.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -