Nutella®-val töltött choux

Mivel az égetett tészta sütve kicsit emlékeztetett egy káposztára, így a neve eredetileg Pate à Choux-t (ejtsd: pát á su) vagyis káposzta-tészta lett. Na nem kell semmi sósra vagy pikánsra gondolni. Valójában falatnyi, sütőben készített fánkokról van szó, amit most Nutella®-val töltünk meg.

Hozzávalók 25 db-hoz:

10 dkg tej
10 dkg víz
9 dkg vaj
1/2 teáskanál cukor
1 teáskanál só
11 dkg liszt
4 tojás

A töltéshez:
37,5 dkg Nutella®

Elkészítés:

  1. A tejet, vizet, vajat és a tejet egy lábosban forraljuk fel. Közben a cukrot, sót és a lisztet keverjük össze. Amikor a tejes keverék forr akkor vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a lisztes keveréket. Dolgozzuk össze, majd tegyük vissza a tűzre, indulhat az “égetés”. Addig süssük kevergetve, amíg a tészta elválik az edény falától. Ekkor vegyük le a tűzről, és tegyük bele az első tojást, amit robotgéppel dolgozzunk bele. Egyesével adjuk hozzá, és mindegyik tojással alaposan keverjük el. A tésztának fel kell vennie a tojást. A tészta állaga akkor jó, ha belehúzod az ujjadat és a tészta azonnal összeáll ismét. Tegyük félre pihenni legalább 1 órát.

2. A sütőt melegítsük elő 190 fokra és egy tepsire terítsünk sütőpapírt. A tésztát töltsük habzsákba és nyomjunk szép halmokat sütőpapírral bélelt tepsire. Sütőben 15-20 perc alatt süssük készre. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy habzsák segítségével töltsük meg Nutella®-val őket.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -