Nutella®-val töltött croissant

Egy hétvégi reggel legfinomabb kezdése kétség kivül a Nutella®-s croissant. Népszerűsége több országban is a csúcsokat verdesi. Ha délután szánunk egy órát a tészta összeállításra, és megformázva éjszakára a hűtőbe tesszük, akkor reggelre pont tökéletesre kell a hűtőben és már csak sütni és töltelni kell. Mire ébred a család pont el is készül.

Hozzávalók 8 személyre:

12,5 dkg liszt + a formázáshoz
1 csipetnyi só
12,5 dkg hideg vaj
0,6 dl langyos víz
1/2 dkg friss élesztő
1 evőkanál cukor
12 dkg Nutella®

Elkészítés:

  1. A lisztet, a sót és a vajat egy késes robotgépben morzsásra dolgozzuk. A vízben elmossuk az élesztőt és a cukrot és a liszthez adjuk. Gyorsan összedolgozzuk, hogy sima tészta legyen. Majd 20 percre a hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetés után lisztezett munkalapon, felülről is enyhén lisztezve, hogy ne ragadjon kb. 20×30 cm-es téglalappá nyújtjuk.Háromba összehajtjuk és 20 percre újra a hűtőbe tesszük.
  3. Ismét kinyújtjuk és hajtogatjuk háromra és 20 percre vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  4. A sütőt 220 fokra előmelegítjük és egy tepsire sütőpapírt terítünk. A tésztát lisztezett felületen 40×25 cm-es vékony téglalappá nyújtjuk. 8 háromszögre szabjuk fel. Egyesével feltekerjük kifliknek és tepsire téve kb. 20-22 percig alatt készre sütjük.
  5. A Nutella®-t habzsákba töltjük és egyesével megtöltjük a langyosra hűlt croissanokat vele.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -