Nutella®-val töltött torta
Havas DóraEz tészta nagyon könnyen összeállítható és nem kell aggódni attól, hogy össze fog esni vagy nem jön fel. Biztos siker minden készítésnél. Nutella®-val töltve meg biztos befutó minden alkalmon.
Hozzávalók 8 személyre:
A tésztához:
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 csipetnyi só
12 dkg vaj
15 dkg cukor
3 tojás
2 teáskanál vanília kivonat
2 dl joghurt
A mascarpone krémhez:
1 dl tejszín
10 dkg mascarpone
1 evőkanál vaníliakivonat
2 evőkanál porcukor
A töltéshez és bevonáshoz:
12 dkg Nutella®
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy tortaformát sütőpapírral bélelünk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót. Egy másikban a vajat habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal. Ha már habos belekeverjük a vaníliát és a joghurtot is. Több részletben beledolgozzuk a lisztes keveréket. Amikor már sima és csomómentes a tortaformába simítjuk. Kb. 50 perc alatt készresütjük. Ellenőrizzük tűpróbával, hogy megsült-e.
- Amíg sül készítsük el a mascarpone krémet. A tejszínből keény habot verünk. A mascarponet kikeverjük a vaníliával és a porcukorral, majd a tejszínhabbal lazítjuk.
- Összeállításhoz a kihűlt tortát 3 egyforma szintre vágjuk. Az elsőt egy tálalótálra emeljük és megkenjük Nutella®-val. Jöhet rá a középső piskóta, amit megkenünk a mascarpones habbal. Befedjük az utolsó tésztával és a tortát kivülről benvonjuk Nutella®-val.