Panna cotta, sült szilvával

A panna cottát inkább csak étterembe szoktuk rendelni, pedig nagyon könnyen elkészíthetjük otthon is. Ráadásul nem csak a megszokott epres, karamelles, csokis közül választhatunk, hanem készíthetjük finom fűszeres szilvával is.

Hozzávalók 4 személyre:


4 zselatinlap
5 dl tejszín
2 dl tej
2 nagy evőkanál görög joghurt
2 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliakivonat
A szilvához:
50 dkg szilva
2 evőkanál barnacukor
1 teáskanál őrölt fahéj
2 csillagánizs

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Közben a zselatinlapokat áztassuk be hideg vízbe. A tejszínt, tejet, cukrot és a vaníliakivonatot forraljuk fel egy lábosban, majd öntsük át egy üvegtálba.

A szilvákat magozzuk ki és tegyük egy kerámia sütőformába. Szórjuk meg a cukorral és a fűszerekkel, majd alufóliával lefedve süssük 15 perc alatt puhára.

A zselatin lapokat csepegtessük le és keverjük oldódásig a tejszínben. Adagoljuk kis kerámia- vagy fémformákba és a hűtőben hagyjuk dermedni 1 éjszakát. Késsel vágjuk a szélén óvatosan körbe. Mártsuk az alját egy pár másodpercre forró vízbe, hogy könnyen kicsússzon a formából. A sült szilvával tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -