Panzanella

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg szárazabb kenyér
1 db lila hagyma, vékonyra vágva
20 dkg sütőtök, vékony szalagokra vágva
10 db koktélparadicsom felezve
8-10 levél friss bazsalikom
2 evőkanál fehérbor ecet
6 evőkanál extra szűz olívaolaj
7 dkg parmezán forgács
só és frissen őrölt bors

Elkészítés

A kenyeret nagyobb kockára vágjuk, és 1-2 percig hideg vízben ázni hagyjuk. (Lehet, hogy kevesebb idő is elég, ez a kenyér textúrájától függ.) Ezután leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk.
A zöldségeket, a bazsalikomlevelekkel, a fehérborecettel és az olívaolajjal a kenyérhez adjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk a parmezánnal.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -