Pirított tészta csirkével és zöldségekkel

Hozzávalók 4 adaghoz:

A csirkéhez:
20 dkg csirkemell filé
1 evőkanál kukorica keményítő
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál étolaj
1 csipet szódabikarbóna

A tésztához:
4 gerezd fokhagyma
15 dkg kelbimbó
1 kápia paprika
2 sárgarépa
3-4 szál újhagyma
40 dkg tojásos tészta
2 evőkanál étolaj
2 tojás
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál kínai szilvaszósz
1 evőkanál rizsecet
1 teáskanál frissen őrölt bors

A csirkét kis darabokra vágjuk és összekeverjük a keményítővel, szójaszósszal, az olajjal és a szódabikarbónával. Hagyjuk 30 percet pihenni. Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket.

A tésztát a csomagoláson feltüntetett leírás alapján kifőzzük, lecsepegtetjük és félretesszük.

Felhevítjük a wokot vagy serpenyőt. Kevés olajon pirosra sütjük a csirkefalatokat, félretoljuk, majd újabb adag olajon megpirítjuk a fokhagymát és a zöldségeket. Ezeket is félretoljuk, a wokba ütjük a 2 tojást és elkeverve lepirítjuk ezeket is. A végén hozzáadjuk a kifőtt tésztát és az egészet meglocsoljuk szójaszósszal, szilvaszósszal és rizsecettel és alaposan összeforgatjuk. Frissen őrölt borssal és sok finomra vágott újhagymával tálaljuk. Azonnal fogyasztjuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -