Pljeskavica

Szerb–horvát (grill)csoda. Olyan ez, mint a lecsó: mindenkinek megvan a saját változata. Íme az enyém.

Hozzávalók 4 főre:

4 nagy kápia paprika
1 evőkanál olívaolaj
25 dkg darált sertéslapocka
25 dkg darált marhahús
½ kávéskanál pirospaprika
csipetnyi szerecsendió
csipetnyi fűszerkömény
1 nagy vöröshagyma
1 kis lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál sűrített paradicsom
só és bors

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és a paprikát addig sütjük, amíg a külső héja el nem kezd feketedni. Kivesszük, lehűtjük, leszedjük a héját, és egy robotgép segítségével az olívaolaj hozzáadásával krémesre turmixoljuk.

Egy nagy tálban a húsokat összekeverjük, és fűszerezzük. A hagymákat apróra vágjuk, majd a sűrített paradicsommal és 2 evőkanálnyi paprikakrémmel a húshoz adjuk. Jól összedolgozzuk, majd kisebb-nagyobb ovális húsgolyókat formázunk belőle.

Grillen 15 perc alatt készre sütjük.


Javasolt köret:  Sült krumpli, káposztasaláta, paprikakrém, savanyúság, kovászos uborka

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -