Pulykachasseur

Vigyázat: függőségveszély! Omlós, könnyű, illatos… Még soha senkivel sem találkoztunk, aki ne lett volna a bolondja az első falat után. Tegyétek csak próbára magatokat.

Hozzávalók 4 személyre:


60 dkg pulykamellfilé
1 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
1 dkg vaj
50 dkg barna héjú csiperkegomba
2 mogyoróhagyma, megtisztítva
2 gerezd fokhagyma, megtisztítva
1 evőkanál sűrített paradicsom
2 dl fehérbor
3 dl alaplé
40 dkg daraboltparadicsom-konzerv
2 babérlevél
2 ág kakukkfű
1,5 dl tejszín
½ csokor petrezselyem
1 kg újkrumpli
só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

A húst csíkokra vágjuk, fűszerezzük sóval és borssal, majd összeforgatjuk a liszttel. Egy nagy öntöttvas edényben vagy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat, majd magas lángon megpirítjuk a húst. Közben a gombafejeket negyedeljük, és hagymát apróra vágjuk.

Ha megbarnult a hús, kiszedjük az edényből. A hagymát és a gombát kevergetve addig sütjük, amíg a gomba kicsit megbarnul. Ekkor belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, és a sűrített paradicsommal együtt még 2 percig pirítjuk kevergetve, hogy a paradicsom is karamellizálódjon egy kicsit.

Felöntjük a borral, és a letapadt részeket kevergetve feloldjuk. Visszatesszük a húst, felöntjük az alaplével és a darabolt paradicsommal. Fűszerezzük a babérral, a kakkukfűvel, sóval, borssal, és felforraljuk. 10 percig főzzük gyöngyözve.

Amíg fő, az újkrumplit feldaraboljuk, és bő sós vízben puhára főzzük. A tejszínt és az apróra vágott petrezselymet is belekeverjük a paradicsomos raguba. Még 15–20 percig főzzük együtt, amíg a hús omlósra fő, végül a főtt újkrumplival tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -