Együk meg a tavaszt!

Persze nem minden friss alapanyag tűnik el hamarosan a piacokról, mint az eper például, de semmi sem lesz már _ugyanolyan_. Egyszerűen tobzódunk a zsengeségben, úgyhogy muszáj mindennap valami szezonálisat főzni. Segítünk kitalálni, mi legyen a következő fogás.

Zöldek sütve

Mire ez a nagy felhajtás, sóska szinte egész évben van, mondhatnátok. De azért az mégse ugyanaz, amikor szabadföldön kezd el burjánzani, és annyi van belőle, hogy már aprólék korában levágják, szinte pucolni se kell. A zöldborsó pedig, amikor megnő nagyra, elveszíti a báját sajnos, szóval most kell gyorsan összesütni őket. RECEPT

Héjával együtt

Valójában az újkrumplit soha nem szabadna majonézbe öltöztetni, csak ilyen könnyű kis ruhákba, mint ez a mézes, almaecetes, újhagymás dresszing. Nemcsak bárányburgerrel tökéletes, de kicsit lepirított spárgával együtt is megállja a helyét. Persze ez esetben több kell belőle, mert tapasztalatunk szerint a spárgát már a tepsiből vagy a serpenyőből, a pult mellett állva elkezdik lopkodni a népek. RECEPT

A nagy klasszikus

A tojás és a nokedli nyilván nem feltétlenül tavaszi ételek, de a friss saláta és az új kovi ubi feltűnése mindenképpen azzá teszi ezt a nemzeti fogást. Ebben a receptben a szokásosnál kicsit izgalmasabbra vettük némi fűszer és technológia segítségével, mert még a tojásos nokedlin is lehet újítani. RECEPT

Desszert nélkül soha

A fánk szuper dolog, az eper meg konkrétan isten ajándéka. Ha pedig a kettőt kombináljuk, valami egészen csodálatosat kapunk, nem vitás. Kívül-belül gyümölcsös, puha, mégis roppanós, és valószínűleg percek alatt el fog tűnni az asztalról. RECEPT

 

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -