Quinoafasírt fodros kellel
Bóta ÉviA quinoa és a fodros kel mennyei találkozásából nemcsak saláta születhet, hanem fasírt is. Lehet szószba mártogatni, fogyaszthatjuk friss salátával, sült zöldségekkel vagy rizzsel. Hamburgerben kiváló húsalternatíva.
Hozzávalók 15 fasírthoz:
10 dkg fodros kel
kisebb maréknyi petrezselyem, apróra vágva
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
25 dkg főtt quinoa
3 evőkanál liszt
2 tojás
1 teáskanál dijoni mustár
½ lime facsart leve
2 evőkanál reszelt parmezán
2 evőkanál zsemlemorzsa
só
olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
- A fodros kel leveleit megszabadítjuk a vastag száruktól, és felaprítjuk. A petrezselymet és a hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát pedig átpasszírozzuk egy fokhagymanyomón. A hozzávalókat egy nagy keverőtálban összekeverjük, majd kézzel féltenyérnyi nagyságú pogácsákat formázunk.
- Kevés olívaolajon 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük a fasírtok mindkét oldalát.