Rakott krumpli

Kevés receptről ilyen egységes az elképzelés. Egyszerű elkészíteni, csak az alapanyagok minőségére és az arányokra kell nagyon ügyelni, hogy jó szaftos legyen. íkészítsd el te is a legjobb rakott krumplit.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg nem szétfövő krumpli
5 tojás + 3 tojássárgája
30 dkg füstölt kolbász
5 dl tejföl
1 evőkanál vaj

Elkészítés:

A krumplit egészben ressre főzzük. Az 5 tojást 10 percig főzünk. Ha langyosra hűltek,
a krumplikat és a tojásokat is meghámozzuk, majd fél cm-es szeletekre vágjuk.
A kolbászt felkarikázzuk, alacsony lángon megpirítjuk, hogy süljön ki belőle pár
kanál zsír. A 3 tojássárgáját és a kolbászzsírt kikeverjük a tejföllel.

A krumplit és a tojást is felkarikázzuk. Egy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk. A tál aljára lerakunk egy réteg krumplit, arra kolbászt és tojást. Ezt megkenjük a tejföllel.
Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg elfogynak az alapanyagok. A tetejére krumpli
kerüljön, arra pedig tejföl.

220 fokra előmelegített sütőben 15–20 percig sütjük, amíg aranybarna lesz a teteje.

Tipp: A krumplit nem főzve, hanem zsíron megsütve egészen fantasztikus végeredményt kapunk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -