Ricottás sült palacsinta juharsziruppal
Havas DóraHozzávalók 4 személyre:
A palacsintához:
2 tojás
1/2 dl tej
3 evőkanál tejszín
5 dkg ricotta
1 evőkanál porcukor
1/2 teáskanál sütőpor
1 csipetnyi só
10 dkg finomliszt
5 dkg vaj
A tálaláshoz:
2 dl görög joghurt
1 evőkanál porcukor
1/2 lime leve és reszelt héja
juharszirup
Elkészítés:
1. Egy tálkában kikeverjük a joghurtot a porcukorral és a lime levével és héjával.
2. A tojásokat szétválasztjuk két tálba. A sárgájához keverjük a tejet, tejszínt, ricottát, porcukrot. Majd beleszitáljuk a sütőport, lisztet és sót. A fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Egy serpenyőt felhevítünk és megolvasztjuk a vaj felét. A palacsinta masszából kis köröket formázunk, egyszerre négyet és oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük. A citrusos joghurttal és a juharsziruppal tálaljuk.