Sajtos quinoafasírt
Havas DóraA zöldségfasírtok állandó favoritok a mi családunk életében, de ezzel szerintem sokan vannak így. Uzsonnára, vacsorára, de akár ebédre egy salátával, mindenhogy szuper választás. Ezekbe a fasírtokba sajtot is reszeltem, hogy egy kicsit tartalmasabbak legyenek. A gouda nagyon jól olvadó sajtféle, összefogja a fasírtot, de lágy ízével nem uralja, így pont tökéletes
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg quinoa
8 dkg zabpehely
4 tojás
10 dkg spenót
20 dkg Gouda enyhe sajt
olaj a sütéshez
só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
1. Egy lábosban 5 dl vizet, 1 csipet sót és a quinoát felforraljuk, majd mérsékeljük a tüzet és lefedve 15 percig főzzük. Majd félretesszük hűlni.
2. Egy nagy keverőtálba szedjük a quinoát, zabpelyhet, tojást, spenótot, sajtot reszelve és sót, borsot. Alaposan összedolgozzuk és hagyjuk 30 percet állni, hogy a zabpehely megduzzadjon.
3. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben. A masszából fasírtokat formázunk és oldalanként 2-3 perc alatt kisütjük.