Sajtos zöldségfasírt

Hozzávalók 4 személyre:
2 újhagyma
2 sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 kevés friss gyömbér
½ csokor korianderzöld
10 dkg zöldborsó
1 csipet kurkuma
1 teáskanál római kömény
½ teáskanál füstölt paprika
1 citrom reszelt héja és leve
10 dkg érett sajt (Alpesi fűszeres), reszelve
15 dkg csicseriborsó liszt
2 db tojás
2 evőkanál olaj
só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Az újhagymát finomra aprítjuk. A répát meghámozzuk és lereszeljük. Hozzáreszelünk egy kevés gyömbért és a két gerezd fokhagymát is. Finomra aprítjuk a koriandert és a zöldborsóval együtt hozzákeverjük.

2. Fűszerezzük a kurkumával, római köménnyel, füstölt paprikával, a citrom levével, héjával, sóval és borssal. Végül hozzákeverjük a sajtot, a csicseriborsólisztet és a tojást is.

3. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat. A masszából 10 kisebb fasírtot formázunk és oldalanként 3-3 perc alatt készre sütjük.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -