Sóban sült hekk paprikamagolajjal és sóban eltett citrommal
Péter AnnaA legtöbb üzletben kapható fagyasztott hekktörzs, ami egy kifejezetten ízletes, jó állagú tőkehalfajt takar. Ez a hekktörzs tud mást is, mint a paprikás lisztben kisütés.
Hozzávalók 1 személyre:
1 egész hekk (akár fagyasztott, ez esetben kiolvasztva)
4 tojásfehérje
40 dkg nagy szemű só
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál sóban eltett citrom
2 evőkanál paprikamagolaj
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, beleforgatjuk a sót. Egy, a hal méreténél kicsit
nagyobb tűzálló tál aljára kanalazzuk a keverék harmadát akkora felületen, hogy a hal
ráférjen. Ráhelyezzük a halat, és beborítjuk a keverékkel.
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra, és 45 percig sütjük benne a halat. Kivesszük a sütőből, és
hagyjuk pihenni 15 percet, majd feltörjük a burkot, és a halat a sóban eltett citrommal és a
paprikamagolajjal tálaljuk.
Fontos!
A burkolat nem működik finom szemű sóval!