Konfitált citrommal sült hekk spenóttal
Péter AnnaA hekk egy tőkehalfaj, amelyeket fantasztikusan jól kiegészít a spenót, így egyszerű, könnyen beszerezhető alapanyagokból készíthetünk ütős fogást és egy új technikát, a konfitálást is kipróbálhatjuk!
Hozzávalók 1 személyre:
1 db egész hekk (akár fagyasztott, ez esetben kiolvasztva)
3 db kezeletlen citrom
2 dl olívaolaj
20 dkg spenót vagy csalán
só
Elkészítés:
A citromokat fél cm-es szeletekre vágjuk, egy pici lábasban felöntjük az olívaolajjal, és lassú
lángon, gyöngyözve 3 órán keresztül konfitáljuk. Lecsöpögtetjük, és az olajat megtartjuk.
Egy, a hal méreténél kicsit nagyobb tűzálló tál alját kirakjuk a citromszeletekkel.
A hekket a hasánál felvágjuk, és eltávolítjuk a gerincét, majd kinyitjuk. A citromszeletekre
fektetjük, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig
sütjük.
Egy lábasba dobjuk a spenótot (vagy csalánt) egyujjnyi vízre, és fedő alatt 10 percig pároljuk. Sózzuk, végül a hallal tálaljuk.