Sopapilla sajttorta

Hozzávalók 8-10 személyre:
2 csomag friss, nyújtott levelestészta
45 dkg natúr krémsajt
10 dkg porcukor
1 kezeletlen citrom reszelt héja
5 dkg tejföl vagy joghurt
2 evőkanál vanília-kivonat
1 db tojás
1 csipet só

A fahéjas morzsához:
6 dkg hideg vaj
6 dkg cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál finomliszt

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 33×23 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A leveles tésztákat kicsomagoljuk és a tepsi méretére szabjuk. Az egyiket beterítjük az aljára, a másikat félretesszük. (A leeső részeket fagyasszuk le. Süthetünk belőle sajtos falatkát vagy fahéjjal megszórva kis tekercseket.) Az alsó tésztát 15 perc alatt elősütjük.

2. A krémhez a krémsajtot a sóval, a porcukorral, a citromhéjjal és a tejföllel két percig keverjük egy kézi robotgéppel. Majd hozzáadjuk a citromlevet, vanília-kivonatot, tojást, a sót és további két percig keverjük. A krémet az elősütött tésztára simítjuk. Befedjük a második tésztalappal.

3. A fahéjas morzsa hozzávalóit egy tálban morzsásra dolgozzuk a kezünkkel vagy használhatunk késes robotgépet is. Egyenletesen megszórjuk a sütemény tetejét és 20-25 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -