Sütőben sült vagy grillezett kukorica

A kukoricát nem csak főzni, hanem sütőben vagy grillen is el lehet készíteni. Szerintem még finomabb is lesz és ebben a formában ideális piknik étel, mert a héjában sült kukorica jól szállítható, nem szárad ki és nem is kell a főzővízben tartani, mint ahogy azt a balatoni kukoricaárusok teszik. De ami a legjobb benne: pofonegyszerű elkészíteni!

Hozzávalók:

fejenként 1-1 cső kukorica (kukoricaimádó gyerekeknek 2-2)

vaj

lime

chilipehely

ízlés szerint zöldfűszerek vagy kedvenc szárított fűszerkeverékünk

Elkészítés:

A kukoricákat héjastól a grillre vagy 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Ha grillezzük, jó, ha le tudjuk fedni a grillt. 40 percig sütjük így a kukoricákat, gyakran forgatva őket. A héjuk meg fok feketedni, de az nem baj!

Ezután levesszük a grillről, és konyharuhába csavarva hagyjuk kihűlni; így még a saját gőzében puhul tovább. A sütőt egyszerűen zárjuk el és hagyjuk benne a kukoricákat, amíg a sütő lehűl.

Fogyasztás előtt hántsuk le a héját. Ha szeretnénk, sózzuk vagy fűszerezzük ízlés szerint vajjal, lime levével, kevés chilipehellyel vagy a kedvenc fűszerkeverékünkkel.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkKétféle majdnem hot dog piknikre
Következő cikkPiknikpraktikák

2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.