Hozzávalók 4 személynek:
A páchoz:
2 dl méz
1 dl szójaszósz
4 evőkanál szezámolaj
0,8 dl almaecet
1 teáskanál frissen őrölt bors
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
A halhoz:
80 dkg atlanti tőkehal filé
2 ek étolaj a sütéshez
A tálaláshoz:
2 evőkanál főtt rizs
A pác hozzávalóit simára keverjük. A halfiléket – 4 nagyobb szelet – egy nagy tálba tesszük, amiben kényelmesen elférnek egymás mellett. A pácot a halra öntjük, megforgatjuk benne a szeleteket, majd legalább egy órára, de inkább egész éjszakára a hűtőbe tesszük. Idő közben néhányszor átforgatjk a halat. Sütés előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből.
Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk. A halszeleteket lecsepegtetjük,
majd a közepesen forró serpenyőben oldalanként 2 perc alatt kisütjük őket. Főtt
rizzsel és pirított szezámmaggal meghintve tálaljuk.