Tőkehal mézes pácban

A tőkehalat mézes, fűszeres pácban sütöttük ki, így lett egyszerre édeskésen omlós és ropogós. Köretként szinte bármit választhatunk, ezúttal rizzsel tálaltuk. Ha könnyed, gyors és összetett ízvilágú fogást készítenél, innen inspirálódhatsz!

Hozzávalók 4 személynek:
A páchoz:
2 dl méz
1 dl szójaszósz
4 evőkanál szezámolaj
0,8 dl almaecet
1 teáskanál frissen őrölt bors
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér

A halhoz:
80 dkg atlanti tőkehal filé
2 ek étolaj a sütéshez

A tálaláshoz:
2 evőkanál főtt rizs

A pác hozzávalóit simára keverjük. A halfiléket – 4 nagyobb szelet – egy nagy tálba tesszük, amiben kényelmesen elférnek egymás mellett. A pácot a halra öntjük, megforgatjuk benne a szeleteket, majd legalább egy órára, de inkább egész éjszakára a hűtőbe tesszük. Idő közben néhányszor átforgatjk a halat. Sütés előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből.

Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk. A halszeleteket lecsepegtetjük,
majd a közepesen forró serpenyőben oldalanként 2 perc alatt kisütjük őket. Főtt
rizzsel és pirított szezámmaggal meghintve tálaljuk.

 

Előző cikkFűszeres almatea
Következő cikkRicottás-lazacos lasagne
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.