Szardíniás szendvicskrém

Egész gyerekkoromban működött a képlet: kirándulás=szardíniás szendvicskrém. Anyu mindig külön dobozban hozta és frissen kentük a kiflire, hogy az ne szottyosodjon. Sok citrommal, sok petrezselyemmel készül és nekem ez a legelslegjobb szendvicskrém a világon.

Hozzávalók:

2 doboz szardínia konzerv

1 nagy ek puha vaj

2 tk dijoni mustár

1/2 citrom leve

1/2 tk só

1 kis csokor petrezselyem

2 keményre főtt tojás (8 perces)

A tojásokat 8 perc alatt keményre főzzük, lehűtjük és héjukat leszedjük. Egy keverőtálba tesszük a lecsepegtetett szardíniát és a tojásokat, villával összetörjük, majd beledolgozzuk a vajat és a mustárt is. Sóval, petrezselyemmel és ízlés szerint citromlével ízesítjük. Légmentesen záró dobozba tesszük, jól behűtjük és magunkkal visszük a kirándulásra. Friss, ropogós kiflit, koktélparadicsomot és csíkokra vágott sárgarépát csomagulunk mellé.

5/5 (7)

Kérjük, értékeljen

Előző cikkŐszi, almás – karamellás üdítő
Következő cikkŐszi piac: Naschmarkt
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.