Tőkehalmáj-saláta

A mindenhol kapható és rendkívül tápláló tőkehalmáj nem csak puha kenyérrel tunkolva finom. Bőséges salátát is lehet belőle készíteni.

Hozzávalók 2 személyre:
4 tojás
1 csokor petrezselyem
2 szál újhagyma
1 doboz tőkehalmáj, a saját olajában
2 evőkanál sóban eltett citrom, finomra vágva
2 citrom frissen facsart leve
szójaszósz

Elkészítés:

Vizet forralunk, a szoba-hőmérsékletű tojásokat lobogó vízbe merítve pontosan 7 percig főzzük, majd rögtön bőséges hideg vízbe, esetleg jégkockák közé rakjuk, hogy ne főjenek tovább.

A petrezselymet meg az újhagymát finomra vágjuk, és szétosztjuk két tányéron. A tojásokat, a tőkehalmájat szétosztjuk rajtuk, megszórjuk a sóban eltett citrom darabkáival, végül meglocsoljuk a citromlével és a szójaszósszal.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -