Újhagymás zöldborsóleves buggyantott tojással

A borsóleves számtalan elkészítési módja közül ezt szeretem a legjobban. 20 perc alatt elkészül, és nincs annál tavaszibb és szemet gyönyörködtetőbb dolog, mint amikor a zöld levest elteríti a buggyantott tojásból kiszökő tojássárgája.

Hozzávalók 2 adaghoz:
5 szál újhagyma, apróra vágva
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
5 dkg vaj
1 közepes méretű burgonya, felkockázva
4,5 dl zöldségalaplé
25 dkg zöldborsó
1 teáskanál cukor
140 ml natúr joghurt
2 tojás
1 evőkanál ecet
só, bors

Elkészítés:

Egy közepes méretű edényben vajon megpároljuk az újhagymát és a fokhagymát. Hozzáforgatjuk a burgonyát, valamint a zöldborsót. Felöntjük az alaplével, majd fedő alatt kb. 15 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Hozzáadjuk a cukrot, sózzuk, borsozzuk, majd levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a joghurtot, és újraforraljuk.

Egy nagy edényben ecetes sós vizet melegítünk. Amikor éppen elkezd gyöngyözni, megkavarjuk. Ezzel kialakítunk egy örvényt, amelybe a felütött tojást egy csésze segítségével belecsúsztatjuk. 3 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük. Lecsepegtetjük, és a tál levesre helyezzük.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -