Zöldborsófőzelék

Talán a legnépszerűbb főzelék. Az elkészítése gyerekjáték, és a zöldborsó egész évben elérhető, olcsó, hazai szuperétel.

Hozzávalók 4 személyre:

5 dkg vaj

1 kg zöldborsó
5 dkg liszt
7 dl tej
petrezselyem
cukor (elhagyható)

Elkészítés:

A vajon pár percig átpirítjuk a zöldborsót. A tejet simára keverjük a liszttel, és folyamatos keverés, melegítés mellett a zöldborsóhoz adjuk. Addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, ez legfeljebb 5 perc.

A tej felét zöldségalaplével helyettesítve könnyebb, ízletesebb végeredményt kapunk.
Aki nagyon édesen szereti, adja hozzá a cukrot. Petrezselyemmel vagy anélkül tálaljuk.

Tipp: Legjobb feltét hozzá a fasírt és a sült kolbász, aki pedig egyszerűen elkészíthető,mégis igazán különleges fogást akar, készítse kókusztejjel, és szórja meg mentával.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -