Zöldborsófőzelék
Lila FügeTalán a legnépszerűbb főzelék. Az elkészítése gyerekjáték, és a zöldborsó egész évben elérhető, olcsó, hazai szuperétel.
Hozzávalók 4 személyre:
5 dkg vaj
1 kg zöldborsó
5 dkg liszt
7 dl tej
petrezselyem
cukor (elhagyható)
só
Elkészítés:
A vajon pár percig átpirítjuk a zöldborsót. A tejet simára keverjük a liszttel, és folyamatos keverés, melegítés mellett a zöldborsóhoz adjuk. Addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, ez legfeljebb 5 perc.
A tej felét zöldségalaplével helyettesítve könnyebb, ízletesebb végeredményt kapunk.
Aki nagyon édesen szereti, adja hozzá a cukrot. Petrezselyemmel vagy anélkül tálaljuk.
Tipp: Legjobb feltét hozzá a fasírt és a sült kolbász, aki pedig egyszerűen elkészíthető,mégis igazán különleges fogást akar, készítse kókusztejjel, és szórja meg mentával.