Zöldspárga krémleves, kecskesajttal

Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál olaj
2 dkg vaj
1 póréhagyma fehér része
2 szárzeller
40 dkg zöldspárga
1 liter húsleves
15 dkg lágy kecskesajt
szerecsendió
só és frissen őrölt bors

A tálaláshoz:
10 dkg szeletelt sonka
2 szelet rozskenyér
1 evőkanál olaj
5 dkg friss sajt

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban felhevítjük az olajat és a vajat. A póréhagymát és a szárzellert felaprítjuk és kevergetve 10 perc alatt megpirítjuk. Közben a spárgákat megtisztítjuk és feldaraboljuk. Hozzáadjuk a hagymás alaphoz, felöntjük a levessel. Fűszerezzük sóval és borssal. Lefedve 20 percig főzzük, hogy megpuhuljon a spárga.

2. Amíg fő elkészítjük a tálaláshoz a sonkát és krutont. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy tepsire sütőpapírt terítünk. A sonkát egyesével ráfektetjük az egyik felére. A kenyeret felkockázzuk és összeforgatjuk az olajjal. Elrendezzük a sonka mellett a tepsin és ráreszeljük a sajtot. 10-15 percig sütjük, amíg a kenyér megpirul, a sonka ropogósra sül.

3. A leveshez hozzáadjuk a friss sajtot és botmixerrel selymesre turmixoljuk. Megkóstoljuk és beállítjuk a végleges ízeit, sóval, borssal és szerecsendióval. Végül tálaljuk a levest, 1-1 kanál friss sajttal, sonkával és krutonnal.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -