A múltkori ricottatortából megmaradt ricotta az ebédemben végezte. A recept hamarosan – remélem a hétvégén felkerül. Most gyorsan csak annyit, hogy holnap, azaz szombaton Mirelle-el a Rádió Café 98.6 Gasztrománia c. műsorában beszélgetünk a blogolásról és a tavaszról. Ha van kedvetek hallgassatok 11-től délig.

Zöldséges penne ricottával


Recept (2 személyre)

30 dkg penne (teljes kiörlésű gabonából)
15 dkg bébispenót
1 sárgarépa
1/4 fej karfiol
1 póréhagyma fehér és halványzöld része
2 gerezd fokhagyma
2 ek olíva olaj
20 dkg ricotta

frissen őrölt bors
reszelt parmezán

A pennét al dente-re kifőzöm, a főzőléből 1 dl-nyit félreteszek.
A spenótot 1/2 percre lobogó vízbe teszem, épp csak addig, amíg kicsit összeesik, de még élénk színe marad. Azonnal kiveszem és jeges vízbe dobom, hogy ne főjjön tovább. A megtisztított sárgarépát uborkaszeletelőn vékonyra szelem, a karfiolt megmosom és egészen kicsi rózsákra szedem. Az olíva olajat felhevítem, a répát és a karfiolt a forró serpenyőbe dobom és 1 percig pirítom. Lejjebb veszem a lángot, a serpenyőbe teszem az összetört fokhagymararezdeket és a 2 cm-es darabokra vágott póréhagymát, 1 percig puhítom, néha megkeverem, a pórénak szép fénye lesz, de még nem esik össze. Hozzáadom a spenótot, ízlés szerint sózom, borsozom. Ezután hozzákeverem a pennét és a ricottát. Ha túl sűrű a tészta főzőlevével higítom, ha kell utánaízesítem. Frissen reszelt parmezánnal fogyasztjuk.

Előző cikkMandulás Segítsüti™
Következő cikkKedvenc klasszikusok sorozat
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. gyere, fuge, varunk! 😉 medvehagyma-parade, spargavaras, tulelo-tippek a hetkoznapi rakkolasra – avagy ha mar a fel eletunket a konyhaban toltjuk, akkor miert ne erezhetnenk jol magunkat?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here