Maradék ricotta és Rádió Café

A múltkori ricottatortából megmaradt ricotta az ebédemben végezte. A recept hamarosan – remélem a hétvégén felkerül. Most gyorsan csak annyit, hogy holnap, azaz szombaton Mirelle-el a Rádió Café 98.6 Gasztrománia c. műsorában beszélgetünk a blogolásról és a tavaszról. Ha van kedvetek hallgassatok 11-től délig.

Zöldséges penne ricottával


Recept (2 személyre)

30 dkg penne (teljes kiörlésű gabonából)
15 dkg bébispenót
1 sárgarépa
1/4 fej karfiol
1 póréhagyma fehér és halványzöld része
2 gerezd fokhagyma
2 ek olíva olaj
20 dkg ricotta

frissen őrölt bors
reszelt parmezán

A pennét al dente-re kifőzöm, a főzőléből 1 dl-nyit félreteszek.
A spenótot 1/2 percre lobogó vízbe teszem, épp csak addig, amíg kicsit összeesik, de még élénk színe marad. Azonnal kiveszem és jeges vízbe dobom, hogy ne főjjön tovább. A megtisztított sárgarépát uborkaszeletelőn vékonyra szelem, a karfiolt megmosom és egészen kicsi rózsákra szedem. Az olíva olajat felhevítem, a répát és a karfiolt a forró serpenyőbe dobom és 1 percig pirítom. Lejjebb veszem a lángot, a serpenyőbe teszem az összetört fokhagymararezdeket és a 2 cm-es darabokra vágott póréhagymát, 1 percig puhítom, néha megkeverem, a pórénak szép fénye lesz, de még nem esik össze. Hozzáadom a spenótot, ízlés szerint sózom, borsozom. Ezután hozzákeverem a pennét és a ricottát. Ha túl sűrű a tészta főzőlevével higítom, ha kell utánaízesítem. Frissen reszelt parmezánnal fogyasztjuk.

MEGJELENÍTÉS:ELREJTÉS: 4 hozzászólás
  1. gyere, fuge, varunk! 😉 medvehagyma-parade, spargavaras, tulelo-tippek a hetkoznapi rakkolasra – avagy ha mar a fel eletunket a konyhaban toltjuk, akkor miert ne erezhetnenk jol magunkat?

Hozzászólok

E-mail címedet nem tesszük közzé.

Lila Füge

Receptjeim, fotóim, és egyéb irásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik az egész írást, csak annak első pár sorát, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.