3 + 1 színes saláta
Lila FügeSzakértők szerint minél több színt látunk a tányérunkon, annál biztosabbak lehetünk benne, hogy elég vitamint és nyomelemet fogyasztunk. Kikerestük hát gyűjteményünkből a legszínesebb salátákat, hogy egyetlen fogásban egyesülhessen a sok finom és hasznos alapanyag.
- Ázsiai zöldség, rizstészta
A rizsből készült tészták egyik óriási előnye, hogy pillanatok alatt, főzés nélkül elkészíthetőek. A másik, hogy glutén- és tojásmentesek, így vegánok és speciális diétát tartók is fogyaszthatják őket. Vacsorának is tökéletes, de érdemes nagyobb adagban készíteni, hogy a másnapi irodai ebédhez is maradjon belőle. RECEPT
- Brokkoli, magok, kel
Ez a saláta harsogóan zöld, tele van vitaminnal és rosttal, emellett a magoknak, a görög joghurtnak, illetve az avokádónak köszönhetően fehérjében és fontos zsírokban is gazdag. Szénhidráttartalma viszont nagyon alacsony, de ha valaki ragaszkodik hozzá, nyugodtan eheti kenyérrel is. RECEPT
- Cékla, répa, káposzta
A rózsás színeknek köszönhetően akár nőies kiegészítőként is használható válogatásunk következő darabja. Ismét rengeteg rost, vitamin, nyomelem és –a málnaecetnek köszönhetően – virágos, nyárias ízek jellemzik ezt a salátát. Ha a mézet jóféle gyümölcssziruppal (vagy gabonával) helyettesítjük, egyből vegánok is fogyaszthatják. RECEPT
- Édesburgonya, quinoa
Amennyiben az előzőeknél tartalmasabb, kicsit tartalmasabb salátára vágyna valaki, ez az édesburgonyás változat tökéletes választás. Kiadós ebédre és vacsorára is, ráadásul a gyerekek is szeretni fogják. Talán nem szentségtörés, ha idő- és pénztakarékossági okokból quinoa helyett kuszkusszal készítjük. RECEPT