3 + 1 színes saláta

Szakértők szerint minél több színt látunk a tányérunkon, annál biztosabbak lehetünk benne, hogy elég vitamint és nyomelemet fogyasztunk. Kikerestük hát gyűjteményünkből a legszínesebb salátákat, hogy egyetlen fogásban egyesülhessen a sok finom és hasznos alapanyag.

  1. Ázsiai zöldség, rizstészta

A rizsből készült tészták egyik óriási előnye, hogy pillanatok alatt, főzés nélkül elkészíthetőek. A másik, hogy glutén- és tojásmentesek, így vegánok és speciális diétát tartók is fogyaszthatják őket. Vacsorának is tökéletes, de érdemes nagyobb adagban készíteni, hogy a másnapi irodai ebédhez is maradjon belőle. RECEPT

 

  1. Brokkoli, magok, kel

Ez a saláta harsogóan zöld, tele van vitaminnal és rosttal, emellett a magoknak, a görög joghurtnak, illetve az avokádónak köszönhetően fehérjében és fontos zsírokban is gazdag. Szénhidráttartalma viszont nagyon alacsony, de ha valaki ragaszkodik hozzá, nyugodtan eheti kenyérrel is. RECEPT

  1. Cékla, répa, káposzta

A rózsás színeknek köszönhetően akár nőies kiegészítőként is használható válogatásunk következő darabja. Ismét rengeteg rost, vitamin, nyomelem és –a málnaecetnek köszönhetően – virágos, nyárias ízek jellemzik ezt a salátát. Ha a mézet jóféle gyümölcssziruppal (vagy gabonával) helyettesítjük, egyből vegánok is fogyaszthatják. RECEPT

  1. Édesburgonya, quinoa

Amennyiben az előzőeknél tartalmasabb, kicsit tartalmasabb salátára vágyna valaki, ez az édesburgonyás változat tökéletes választás. Kiadós ebédre és vacsorára is, ráadásul a gyerekek is szeretni fogják. Talán nem szentségtörés, ha idő- és pénztakarékossági okokból quinoa helyett kuszkusszal készítjük. RECEPT

 

 

 

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -