Idén nálunk a gyümölcsből készült salsa az “új csatni”. Télen  gyakran eszünk húsok, sült zöldségek mellé csatnit, általában az éppen kapható gyümölcsökből: almából, körtéből, mangóból vagy ananászból. Nyáron és ősszel ezt a szerepet a sok friss gyümölcs veszi át, gyakran salsává alakulva. Halak, könnyű húsok mellé csuda jó és különleges kísérő. Az éppen szezonális gyümölcsöt ugyanúgy kezelem, mint a mexikóból ismert paradicsomos salsában a paradicsomot (elvégre az is gyümölcs): csili, hagyma, koriander vagy petrezselyem kerül mellé. Imádjuk.

Körte salsa

A folytatás és a recept a Sió blogján található. A Sióval közös együttműködés keretében még több ilyen és másmilyen gyümölcsös recept lesz a Lila Fügén és a Siógyümölcs blogon is.

Előző cikkCamembert és áfonya
Következő cikkGondolatok a konyha körül
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here