Sütőben sült vagy grillezett kukorica
Havas DóraA kukoricát nem csak főzni, hanem sütőben vagy grillen is el lehet készíteni. Szerintem még finomabb is lesz és ebben a formában ideális piknik étel, mert a héjában sült kukorica jól szállítható, nem szárad ki és nem is kell a főzővízben tartani, mint ahogy azt a balatoni kukoricaárusok teszik. De ami a legjobb benne: pofonegyszerű elkészíteni!
Hozzávalók:
fejenként 1-1 cső kukorica (kukoricaimádó gyerekeknek 2-2)
só
vaj
lime
chilipehely
ízlés szerint zöldfűszerek vagy kedvenc szárított fűszerkeverékünk
Elkészítés:
A kukoricákat héjastól a grillre vagy 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Ha grillezzük, jó, ha le tudjuk fedni a grillt. 40 percig sütjük így a kukoricákat, gyakran forgatva őket. A héjuk meg fok feketedni, de az nem baj!
Ezután levesszük a grillről, és konyharuhába csavarva hagyjuk kihűlni; így még a saját gőzében puhul tovább. A sütőt egyszerűen zárjuk el és hagyjuk benne a kukoricákat, amíg a sütő lehűl.
Fogyasztás előtt hántsuk le a héját. Ha szeretnénk, sózzuk vagy fűszerezzük ízlés szerint vajjal, lime levével, kevés chilipehellyel vagy a kedvenc fűszerkeverékünkkel.