Sütőben sült vagy grillezett kukorica

A kukoricát nem csak főzni, hanem sütőben vagy grillen is el lehet készíteni. Szerintem még finomabb is lesz és ebben a formában ideális piknik étel, mert a héjában sült kukorica jól szállítható, nem szárad ki és nem is kell a főzővízben tartani, mint ahogy azt a balatoni kukoricaárusok teszik. De ami a legjobb benne: pofonegyszerű elkészíteni!

Hozzávalók:

fejenként 1-1 cső kukorica (kukoricaimádó gyerekeknek 2-2)

vaj

lime

chilipehely

ízlés szerint zöldfűszerek vagy kedvenc szárított fűszerkeverékünk

Elkészítés:

A kukoricákat héjastól a grillre vagy 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Ha grillezzük, jó, ha le tudjuk fedni a grillt. 40 percig sütjük így a kukoricákat, gyakran forgatva őket. A héjuk meg fok feketedni, de az nem baj!

Ezután levesszük a grillről, és konyharuhába csavarva hagyjuk kihűlni; így még a saját gőzében puhul tovább. A sütőt egyszerűen zárjuk el és hagyjuk benne a kukoricákat, amíg a sütő lehűl.

Fogyasztás előtt hántsuk le a héját. Ha szeretnénk, sózzuk vagy fűszerezzük ízlés szerint vajjal, lime levével, kevés chilipehellyel vagy a kedvenc fűszerkeverékünkkel.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -