5 finomság a világ minden tájáról

A világ minden tájáról találtunk valami finomságot nektek, például egy rizses omlettet Japánból, közel-keletről Saksukát azaz lecsót, sváb sufnudlit, sajtos rudat meg tahinis zebra sütit. Ti melyiket próbáljátok ki először?

1. OMURICE

Ez az étel a nyugati világ hatása a japán gasztronómiára. Egy nagyon egyszerű
otthoni fogásról van szó, ami (tapasztalatból mondjuk) minden gyerek egyik
kedvence lesz. Az anyukák is örülhetnek, mert remekül fel lehet így használni a
maradék rizst és elrejteni benne kis zöldségfalatokat.

2. SAKSUKA FEHÉR BABBAL

A saksuka, vagyis izraeli lecsó, a mienktől eltérően, egy reggeli étel. Ez a késő őszi
változat babbal készül, amitől kalóriadúsabb lesz, de nem tart tovább elkészíteni,
mert konzervet használunk. A szószba nem főztük bele a paprikát, hanem
paprikamag olajat csepegtettünk a tetejére, amitől igazán különleges lesz.

3. SUFNUDLI PÁROLT KÁPOSZTÁVAL / LEKVÁRRAL 

Újra elővarázsoltuk gyerekkori kedvencünket, a sufnudlit. A sváb eredetű ételnek tartása van, ugyanakkor elolvad a szánkban. Ehetjük sósan, édesen, köretként és főételként. Édesszájúaknak mákkal és lekvárral javasoljuk, ha sósra vagyunk akkor meg párolt káposztával összeforgatva.

4. PETREZSELYMES SAJTOS RÚD

Sajtos rúd receptből sosem elég, legyen közte ropogós, puha, gyors és kedvenc is. Pillanatnyilag ez az egyik kedvencünk, mert vékony, nagyon sajtos, kicsit petrezselymes – de persze ide tetszés szerint bármilyen fűszer behelyettesíthető – és nem munkaigényes. Csak a kelesztésre kell egy kis idő.

5. ZEBRA SÜTI TAHINIVEL 

Első ránézésre elképzelhetetlennek tűnik, hgy mitől lesz csíkos a zebrasüti, de igazÁból csak egy nagyon okos trükkről van itt szó, ami most a receptből ki is derül. A tésztán csak annyit csavartunk, hogy tahini is kerül bele. Nem bántuk meg.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -