Grillezett cukkinis színes saláta
Havas DóraEgy saláta akkor igazán jó, ha van benne egy kis izgalom. Erről most a pácolt és grillen sütött, hajszálvékony cukkiniszeletek gondoskodnak. Dióval és egy karakteres öntettel kiegészítve már önálló fogásként is megállja a helyét, pedig nincs benne semmi varázslat. Ugyan „csak egy salátáról” van szó, mégis emlékezeteset alkothatunk. (x)
Hozzávalók 4 adaghoz:
A salátához:
3 közepes cukkini
2 gerezd fokhagyma
½ citrom frissen facsart leve
1 evőkanál olívaolaj
15 dkg színes koktélparadicsom
25 dkg vegyes salátalevél
2 marék dió, száraz serpenyőben lepirítva
Az öntethez:
1 citrom frissen facsart leve
1 gerezd fokhagyma
½ teáskanál só
½ dl olívaolaj
Elkészítés:
A cukkiniket zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk. A 2 gerezd fokhagymát összetörjük, majd elkeverjük a ½ citrom levével és kevés olívaolajjal. A cukkiniszeleteket összeforgatjuk a fokhagymás páccal, és fél órát állni hagyjuk. Ezután lecsepegtetjük, és grillen megsütjük.
A saláta többi hozzávalójával összekeverjük a sült cukkiniszeleteket. Az öntetet csak közvetlenül a tálalás előtt adjuk hozzá.
Az öntethez a fokhagymát a sóval krémesre törjük mozsárban. Hozzáadjuk a citrom levét és az olívaolajat. Alaposan kikeverjük.
A recept elkészítésében a Tefal Optigrill volt segítségünkre.