#háromösszetevős Padlizsános fussili
Havas DóraMost megint kiemelten fontos, hogy gyorsan, egészséges ebéd kerüljön az asztalra. Itthonról dolgozunk, a gyerekek itthon tanulnak és mindig éhesek. Sok mindenben rutinosak vagyunk már, de a gyors receptekre mindig nagy az igény. Ez az ebéd 3 hozzávalóból meg is van: padlizsán, paradicsom (konzerv) és gluténmentes zöldségtészta. A Légumio-ban azt szeretem, hogy nagyrészt hüvelyesekből készül, így csupa jó szénhidráthoz jut a szervezetünk, ami a tanuláshoz is nagyon fontos, kell az energia.
Hozzávalók 2-3 főre:
3 kisebb padlizsán
1 konzerv paradicsom
1 doboz Legumio csicseriborsó és kukorica fussili
3+2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1/2 teáskanál só
kevés frissen őrölt bors
Elkészítés:
A padlizsánokat kettévágjuk, dinnyevájóval golyókat vágunk a húsából. Egy serpenyőben felhevítünk 3 evőkanál olívaolajat és lepirítjuk rajta a padlizsán golyókat (5-6 perc). A végén dobunk rá egy gerezd finomra aprított fokhagymát. 1 percig pirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből. Újabb löttyintés olívaolajon 2 gerezd aprított fokhagymát megfuttatunk, ráöntjük a konzerv paradicsomot és sűrűre főzzük, közben sózzuk, borsozzuk. A zöldségtésztát sós vízben kifőzzük, összeforgatjuk a szósszal és belekeverjük a pirított padlizsán golyókat.
Mivel a zsálya az erkélyen túlélte az enyhe telet, pirítottam pár zsályalevelet is hozzá, de ez elhagyható, vagy lehet kakukkfüvet, rozmaringot a szószba főzni.