Céklás sült kenyérszeletek
Nagy SanyaIzgalmas pirítós receptünk hátat fordít a hagyományos bruschettának. Káposztás sült céklát pakoltunk a kenyérszeletek tetejére, aki szeretné, egy kis mustárral is ízesítheti ezt az izgalmas, könnyen elkészíthető receptet.
Hozzávalók 4 adaghoz:
40 dkg cékla
20 dkg savanyú káposzta
2 gerezd fokhagyma, petrezselyem
1 kis fej lilahagyma
1 natúr joghurt
1 kenyér
1 dkg vaj angol mustár
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A céklát héjastól főzzük puhára. Ha kész öntsük le róla a vizet, engedjünk rá hideget, hűtsük le, majd szedjük le a héját. Vágjuk vastagabb szeletekre, majd egy nagyobb serpenyőben, egy kevés olívaolajon a káposzta hozzáadásával kezdjük el pirítani.
Nyomjunk bele 2 gerezd fokhagymát és adjuk hozzá a petrezselymet is és sűrűn kavargatva addig süssük, amíg jól le nem pirul.
Készítsünk pirítóst, vékonyan húzzuk meg fokhagymával, vajazzuk és itt jöhet hajszálvékonyan az angol mustár is, a céklát pedig egész egyszerűen kanalazzuk a pirítósra.