A poszt végén Gourmet Fesztivál belépőket lehet nyerni, előtte pedig egy gyors spárgás recept.

A spárgaszezonnak napokon belül vége, de úgy érzem egy gyors és szuperszimpla recept még belefér. Leglebutítottabb formájában három hozzávalóból is remekel és természetesen meghagyja a lehetőséget a kibontakozásra ez az egyszerű lepény. A három hozzávaló (ha a sót és a borsot nem számítjuk) a vajas, leveles tészta, az olíva olaj és a zöld spárga. Legyen mindegyik jó, vagyis a tészta tényleg vajas (ha nem is házi), az olíva olaj minőségi a spárga pedig friss. Egy saláta mellé és kész a gyors vacsora vagy uzsonna, party snack.

Villámgyors spárgás lepény

spargas lepeny.jpg

Receptet nem írok, mert vicces lenne, a teendő mindössze annyi, hogy a spárgát megtisztítjuk, a leveles tészta széleit behajtjuk, közepét megszúrkáljuk. Ráfektetjük a lecsepegtetett sárgát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olíva olajjal és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

spargas lepeny 2.jpg

A képen látható változathoz: a tésztát megkentem lágy kecskesajttal, a spárgát pedig váltakozva újhagymával raktam le. A spárga és az újhagyma ebben az esetben legyen egyforma méretű. A tetejére ugyanúgy ment olíva olaj só és bors, ebből egy kevés szecsuáni is.

spargas lepeny 3.jpg

A pofonegyszerű recept mellé egy hasonlóan komplikált játékot eszeltem ki a Gourmet Fesztivál belépőkért. Kérlek a Lila Füge Facebook oldalán válaszoljátok meg az ebben a témában feltett kérdést. Csütörtök délben 2×2 db napijegyet sorsolok ki a válaszadók között (nincs jó vagy rossz válasz). És lájkoljátok a Lila Fügét a Facebookon, ha eddig nem tettétek. Sok szerencsét!

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen