Almás-joghurtos süti
Kárai DávidEgy gyors és egyszerű sütirecept, ami tényleg negyedóra alatt megvan, és a joghurttól eszméletlen puha és omlós lesz.
Hozzávalók 6 adaghoz:
15 dkg natúr joghurt
1,5 dl olaj
4 tojás
20 dkg cukor
30 dkg liszt
15 dkg zabpehelyliszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
½ teáskanál szegfűszeg
csipetnyi szerecsendió
csipetnyi só
2 alma
3 evőkanál baracklekvár
Elkészítés:
A joghurtot simára keverjük az olajjal és a tojásokkal.
A cukrot, a kétfajta lisztet, a sütőport és a fűszereket egy tálban alaposan összekeverjük, majd a joghurtos keverékbe forgatjuk, és simára keverjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, majd beleöntjük a masszát.
Az almákat kicsumázzuk, és vékony szeletekre gyaluljuk, majd kirakjuk vele a sütemény tetejét. Az almákat lekenjük a baracklekvár felével, majd 175 fokos sütőben 35–40 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
Még melegen átkenjük a tetejét egy újabb adag lekvárral. Ha langyosra hűlt, szeletekre vágva tálaljuk.