Barna sörös, marhahúsos pite otellóval
Péter AnnaPersze, hogy jól van, már nagykorú! Pite receptünkhöz barna sört is használunk, hogy feldobja a marhahús ízét, az otelló pedig savanykássá teszi ízletes fogásunkat.
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
1 dl víz
1 tojás
só
A töltelékhez:
10 dkg bacon
2 vöröshagyma, finomra vágva
50 dkg darált marhahús
3 dl barna sör
só
A szőlőhöz:
50 dkg otelló szőlő
1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, és egy fóliába csavarva a hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül.
A bacont közepes lángon kiolvasztjuk, a zsírján a hagymát és a húst aranybarnára pirítjuk, felöntjük a sörrel, és addig főzzük közepes lángon, amíg a leve elfő.
Egy piteformát kibélelünk a tésztával úgy, hogy a tetejére is jusson és beletöltjük a sörös húst. A tetejét lefedjük tésztával. A tojást felverjük, és egy ecset vagy az ujjaink segítségével bekenjük vele a tészta tetejét. 150 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük.
A szőlőt kimagozzuk, a fahéjjal durván összeturmixoljuk, és a pite mellé adjuk.