Birsalmás libaleves

Mindig különleges gyümölcsökkel gazdagítani egy tradicionális húsos fogást. Ebben a tartalmas levesben a liba mély ízét, a birsalma teszi könyeddé.

Hozzávalók 4 személyre

1 libacomb vagy 2 libaszárny
1 nagy póréhagyma vagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 fehérrépa, hámozva
1/4 zellergumó, hámozva
1 babérlevél
1 kis darab gyömbér
2 birsalma
4 dl tejföl
2 evőkanál keményítő
1 citrom leve
1 teáskanál barna cukor
só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

A libacombot 2,5 liter vízben, tempósan főzni kezdjük. Amikor forrni kezd csökkentjük a lángot és alig gyöngyözésben tartjuk. Lehabozzuk, majd beletesszük a hagymát, fokhagymát, fehérrépát, zellert, babérlevelet és a gyömbért. Fűszerezzük sóval, borssal és addig főzzük, amíg a hús puha lesz.

Közben a birsalmát kicsumázzuk és kockára vágjuk, és a levesbe szórjuk, amikor megpuhult a hús. 15-20 perc alatt az almát is puhára főzzük. Közben a húst kiemeljük és a húst lefejtjük a csontról és falatnyi darabokra vágva visszaszórjuk. A tejfölt és az étkezési keményítőt simára keverjük, majd a forró levessel tovább hígítjuk és így habarjuk be vele a levest. Még pár percig főzzük, de ne forraljuk már. A citromlével és a cukorral ízesítsük pikánsra.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -