Bougatsa

Hozzávalók 4 személyre:
7 dl tej
3 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
12 dkg búzadara
2 tojás
2 tojás sárgája
1 evőkanál vanília kivonat
1 evőkanál rum vagy konyak
12 dkg cukor
1 csomag rétestészta
5 dkg olvasztott vaj
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet só

Elkészítés:

A tejet és tejszínt felforrósítjuk a citrom és narancshéjjal. Amikor már forró beleszórjuk a búzadarát és addig főzzük, amíg sűrű tejbegrízt kapunk. Tegyük félre hűlni. Egy másik tálban keverjük ki a tojásokat, a tojás sárgával, vaníliával, rummal és cukorral. Adjuk a langyos tejbegrízhez és keverjük össze.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A rétestésztát vágjuk tepsi méretűre. Vajazzuk ki a tepsit és terítsünk bele rétestésztát. Ismételjük ezt meg 6-szor. Ekkor simítsuk bele a tojásos tölteléket és fedjük be szintén 7 réteg rétestésztával, amiket megvajazunk. Kb. 35-40 perc alatt süssük aranybarnára. Kihűlve tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -