Cékla-meggy fagyi, csokidarabkákkal

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg cékla
15 dkg cukor
15 dkg víz
1 zöldcitrom héja és leve
25 dkg meggy, ha fagyasztott kiengedve
1 evőkanál méz
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A céklát alaposan megmossuk és egy kis kerámia tálba tesszük. Fóliával lefedve 1 óra alatt puhára sütjük. Közben a cukorból, vízből sűrű szirupot főzünk, amit a zöldcitrom reszelt héjával és levével fűszerezünk. A csokoládét kisebb darabokra vágjuk vagy lereszeljük.
2. Ha a cékla langyosra hűlt, akkor meghámozzuk és egy turmixgépe tesszük. Ráöntjük a langyosra hűlt cukorszirupot is és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a meggyet és a mézet is és teljesen selymes állagúra turmixoljuk.
3. Átszűrjük, egy közepes méretű tálba, hogy ha maradt benne darabka, az ne kerüljön a sorbetba. A fagyasztóba tesszük lefedve és 30 percenként egy botmixerrel átkeverjük. 2 óra elteltével, egy villával hozzákeverjük a csokoládét is. Tálalás előtt 15 perccel vegyük ki a hűtőből.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -