Hozzávalók 25-30 darabhoz:
A trüffelalaphoz:
5 evőkanál habtejszín
1 evőkanál méz
15 dkg étcsokoládé (min. 60% kakaótartalommal)
3 evőkanál Baileys Choco Lux
1 dkg puha vaj
A bevonáshoz:
15 dkg étcsokoládé (min. 60% kakaótartalommal)
15 dkg cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
1. A tejszínt felforraljuk a mézzel. Az étcsokoládét egy tálban összetördeljük és ráöntjük a forró tejszínt. Addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad, ekkor belekeverjük a Baileys-t és a vajat is. Lefedve a hűtőbe tesszük, míg formázhatóvá nem szilárdul. Ekkor teáskanálnyi adagokat golyóvá formázunk, majd a kézmelegtől kissé megpuhult golyókat rövid időre visszatesszük a hűtőbe.
2. A trüffelgolyók bevonásához 10 dkg étcsokoládét megolvasztunk, majd beletördelünk 5 dkg csokoládét és addig kevergetjük, amíg beleolvad. Egy villa segítségével egyenként megmártjuk a golyókat. Lecsöpögtetve a kakaóporba pottyantjuk. Majd a kakaóporos tálat megrázva hagyjuk, hogy körbe mindenhol bevonja a kakaó. Hagyjuk benne 4-5 percig szilárdulni, mielőtt kiemeljük egy tálból. Közben mellé nyugodtan készíthetjük a többi trüffelt is.