Trüffel Baileys-zel

A csokoládé trüffel ünnepi édesség, hiszen otthon elkészíteni igényel egy kis előkészülést. Éppen ezért ajándéknak csodálatos, hiszen a törődést, a szeretetünket is kifejezhetjük vele. Pár nappal az ajándékozás előtt elkészítheted a ganázst, a hűtőben eláll. A krémet ízesítheted alkohollal, Baileys-zel például nagyon jól működik, mint a receptből is kiderül.

 

Hozzávalók 25-30 darabhoz:
A trüffelalaphoz:
5 evőkanál habtejszín
1 evőkanál méz
15 dkg étcsokoládé (min. 60% kakaótartalommal)
3 evőkanál Baileys Choco Lux
1 dkg puha vaj

A bevonáshoz:
15 dkg étcsokoládé (min. 60% kakaótartalommal)
15 dkg cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

1. A tejszínt felforraljuk a mézzel. Az étcsokoládét egy tálban összetördeljük és ráöntjük a forró tejszínt. Addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad, ekkor belekeverjük a Baileys-t és a vajat is. Lefedve a hűtőbe tesszük, míg formázhatóvá nem szilárdul. Ekkor teáskanálnyi adagokat golyóvá formázunk, majd a kézmelegtől kissé megpuhult golyókat rövid időre visszatesszük a hűtőbe.

2. A trüffelgolyók bevonásához 10 dkg étcsokoládét megolvasztunk, majd beletördelünk 5 dkg csokoládét és addig kevergetjük, amíg beleolvad. Egy villa segítségével egyenként megmártjuk a golyókat. Lecsöpögtetve a kakaóporba pottyantjuk. Majd a kakaóporos tálat megrázva hagyjuk, hogy körbe mindenhol bevonja a kakaó. Hagyjuk benne 4-5 percig szilárdulni, mielőtt kiemeljük egy tálból. Közben mellé nyugodtan készíthetjük a többi trüffelt is.

Előző cikkTOP 3: KÖRETEK
Következő cikkGyors kekszgolyó
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.