Chai panna cotta pite

A chai tea töretlen népszerűsége nem véletlen. A fűszerek aromái, minden alkalommal elvarázsolnak, amikor egy csésze gözölgő teával kuckózom a meleg lakásban. Ezt az élményt álmodtam desszertbe, ebben a finom, őszies pitében.

Hozzávalók 4-6 személyre:

Az alaphoz:
25 dkg Tere-Fere keksz finomra törve vagy darálva
12 dkg puha vaj

A töltelékhez:
4 dl tejszín
3 dl tej
12 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
2 fahéj rúd
4 szegfűszeg
3 zöld kardamom
½ tk őrölt gyömbér
1 ek vaníliakivonat
1 csillagánizs
2 filter fekete tea
1 narancs héja
1 evőkanál zselatin

Elkészítés:

A kekszet és a vajat dolgozzuk alaposan össze és szórjuk egy kerek piteformába. Oszlassuk el úgy, hogy a szélén lévő mélyedésekbe is jusson és az alját egy pohár segítségével, egyenletesen tömörítsünk le. Amíg elkészítjük a tölteléket tegyük hűtőbe.
A töltelékhez egy lábosba tegyük a tejszínt, tejet a cukorral és a fűszerekkel és forraljuk fel. Ha felforrt, tegyük bele a teát is, vegyük le a tűzről és hagyjuk ázni 5 percig. Ezután a szűrjük le a fűszeres tejet és hagyjuk tovább hűlni. A zselatint keverjük oldódásig 2-3 evőkanál langyos vízben, majd adjuk a fűszeres tejhez. Ha kihűlt a keverék öntsük az előkészített pite formába és tegyük a hűtőbe kidermedni 4-5 órára.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -