Citromkrém (lemon curd)

A lemon curd, vagyis citromkrém az angoloknak köszönhetően került a világ konyháiba. Ők egyszerűen pirítósra kenik és reggelire fogyasztják, de természetesen süteményekbe is töltik. Érdemes nagyobb adagot készíteni belőle, a hűtőben 2-3 hétig eláll.

Hozzávalók (kb. 3 dl-hez):

3 citrom leve és finomra reszelt héja

100 g enyhén sós vaj

150 g cukor

3 egész tojás

2 tojássárgája

 

Elkészítés:

A citrom levét, a vaj felét, a cukrot és az enyhén felvert tojásokat és a tojások sárgáit lábosba tesszük és alacsony lángon, kevergetve addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. Ekkor hozzákeverjük a vaj másik felét és kevergetve addig főzzük, amíg sűrű és fényes lesz. A végén hozzákeverjük a citrom frissen reszelt héját is. Üvegekbe tesszük, langyosan lezárjuk és így hagyjuk kihűlni. Hűtőben 2 hétig eláll.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -