Ez volt az utolsó ebéd, amit a nyarlás előtt készítettem. A fotók bennemaradtak a gépemben, így minden este, amikor visszanéztük az aznap készített képeket ezzel fejeztem be a napot. Csorgott a nyálam, pedig nem szenvedtünk hiányt semmiben a pihenés alatt (sem). Csak hát Toszkánában is legalább ilyen meleg volt, és bármennyi gelato csúszott le a torunkon, a hűsítő cseresznye-egres salsa is elfért volna még mellette/előtte/utána.

Cseresznye-egres salsa

Forróság van és egres szezon, mindenkit arra kérek, hogy használja ki, mert nem tart sokáig egyik sem. Irány a strand és utána egy nagy tál egres. Hétvégére tudtok jobbat?
A salsát lazacszeletre kanalaztam, aminek a bőrét serpenyőben ropogósra sütöttem és utána épp csak egy percre fordítottam a másik oldalára, hogy belül még lágy, mélyrózsaszín maradjon. Alá pedig hideg citrusos bulgur került. Hűsítő.

Recept (a salsához, 4 személyre)

30 dkg magozott cseresznye
25 dkg egres
1 kis csokor menta apróra vágva
4 ek extra szűz olívaolaj
pár csepp frissen facsart lime lé
1/2 tk nagyszemű tengeri só
1/4 tk citrombors

A gyümölcsöket egyforma darabokra vágom (negyedelem) és összekeverem a többi hozzávalóval. 30 percre behűtöm mielőtt fogyasztjuk.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkPanzanella
Következő cikkJoghurt, barack, áfonya
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.

3 HOZZÁSZÓLÁS