Cseresznye-egres salsa

Ez volt az utolsó ebéd, amit a nyarlás előtt készítettem. A fotók bennemaradtak a gépemben, így minden este, amikor visszanéztük az aznap készített képeket ezzel fejeztem be a napot. Csorgott a nyálam, pedig nem szenvedtünk hiányt semmiben a pihenés alatt (sem). Csak hát Toszkánában is legalább ilyen meleg volt, és bármennyi gelato csúszott le a torunkon, a hűsítő cseresznye-egres salsa is elfért volna még mellette/előtte/utána.

Cseresznye-egres salsa

Forróság van és egres szezon, mindenkit arra kérek, hogy használja ki, mert nem tart sokáig egyik sem. Irány a strand és utána egy nagy tál egres. Hétvégére tudtok jobbat?
A salsát lazacszeletre kanalaztam, aminek a bőrét serpenyőben ropogósra sütöttem és utána épp csak egy percre fordítottam a másik oldalára, hogy belül még lágy, mélyrózsaszín maradjon. Alá pedig hideg citrusos bulgur került. Hűsítő.

Recept (a salsához, 4 személyre)

30 dkg magozott cseresznye
25 dkg egres
1 kis csokor menta apróra vágva
4 ek extra szűz olívaolaj
pár csepp frissen facsart lime lé
1/2 tk nagyszemű tengeri só
1/4 tk citrombors

A gyümölcsöket egyforma darabokra vágom (negyedelem) és összekeverem a többi hozzávalóval. 30 percre behűtöm mielőtt fogyasztjuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -