Cseresznyés tejes pite

A tejes pite gyors és laktató desszert (vagy akár komplett vacsora egy leves után). A tésztáját egy kevés túróval még krémesebbé tehetitek. Tudtátok, hogy hagyományosan lekvárral megkenve tálalják? Szerintem ilyenkor sokkal jobb, ha a sok finom gyümölcsöt egyszerűen belesütjük a tésztájába.

Hozzávalók 4 személyre:

3 tojás
5 dkg cukor
5 dkg krémes túró
3,5 dl tej
1 tk.vaníliakivonat (vagy ½ vaníliarúd kikapart magjai)
1 csipet só
9 dkg liszt
30 dkg magozott cseresznye

A tálaláshoz:

10 dkg sós pörkölt pisztácia
2 ek. porcukor

Elkészítés:

A tojást elkeverjük a cukorral (nem kell habosra), hozzáadjuk a túrót és a tejet, majd ezekkel is simára dolgozzuk. Vaníliával és sóval ízesítjük, majd beleszitáljuk a lisztet. Csomómentesre keverjük.

Egy kb. 22 cm-es sütőformát kivajazunk, beleszórjuk a kimagozott cseresznyét, és ráöntjük a tejes keveréket. 185 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd megszórjuk a durvára aprított pisztáciával és a porcukorral.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -