Epres sajtkrémes egykezes pite

Ezek az egykezes piték bármikor jól jönnek, akár úton vagytok, akár egy jó filmet néztek otthon. Bármilyen gyümölccsel készíthetitek, az eper-rozé pezsgő párosításnak nem bírtunk ellenálni, így a videóban ezt láthatjátok.

 

Hozzávalók 8 darabhoz:

28+2 dkg liszt

1 evőkanál sütőpor

1,5 evőkanál só

12 dkg hideg vaj

1+1 tojássárgája

30 dkg eper

10 dkg natúr krémsajt

1 evőkanál tejföl

1,5 evőkanál vaníliakivonat

1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A robotgép táljában összekeverjük a 28 dkg lisztet a sütőporral, sóval és hozzádolgozzuk a vajat. Amikor a keverék vizes homokhoz hasonlít, beledolgozunk 1 tojássárgáját és annyi hideg vizet (1-2 evőkanál), amennyitől ruganyos tésztát kapunk.

Enyhén lisztezett deszkára borítjuk és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk és 15 percre behűtjük.

Közben elkészítjük a tölteléket: megmosott, kicsumázott epret apró darabokra vágjuk, összekeverjük a maradék liszttel, egy teáskanál porcukorral és kevés vaníliával. A krémsajtot simára keverjük a tejföllel, cukorral és a vaníliával.

A pitetésztát kivesszük a hűtőből, 3 mm vastagságúra nyújtjuk és 12 centi átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. Megtöltjük 1-1 kanál krémsajttal és eperrel. A tészta egyik szélt megkenjük felver tojással és ráhajtjuk a másik szélét, hogy félhold alakú süteményeket kapjunk. A széleket villával lenyomkodjuk, a süteményt megszurkáljuk és lekenjük felvert tojással. 180 fokos sütőben 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Előző cikkMilyen egy igazán finom, egészségtudatos jegestea?
Következő cikkteszt
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.