Hozzávalók 8 darabhoz:
28+2 dkg liszt
1 evőkanál sütőpor
1,5 evőkanál só
12 dkg hideg vaj
1+1 tojássárgája
30 dkg eper
10 dkg natúr krémsajt
1 evőkanál tejföl
1,5 evőkanál vaníliakivonat
1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A robotgép táljában összekeverjük a 28 dkg lisztet a sütőporral, sóval és hozzádolgozzuk a vajat. Amikor a keverék vizes homokhoz hasonlít, beledolgozunk 1 tojássárgáját és annyi hideg vizet (1-2 evőkanál), amennyitől ruganyos tésztát kapunk.
Enyhén lisztezett deszkára borítjuk és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk és 15 percre behűtjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: megmosott, kicsumázott epret apró darabokra vágjuk, összekeverjük a maradék liszttel, egy teáskanál porcukorral és kevés vaníliával. A krémsajtot simára keverjük a tejföllel, cukorral és a vaníliával.
A pitetésztát kivesszük a hűtőből, 3 mm vastagságúra nyújtjuk és 12 centi átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. Megtöltjük 1-1 kanál krémsajttal és eperrel. A tészta egyik szélt megkenjük felver tojással és ráhajtjuk a másik szélét, hogy félhold alakú süteményeket kapjunk. A széleket villával lenyomkodjuk, a süteményt megszurkáljuk és lekenjük felvert tojással. 180 fokos sütőben 35 perc alatt aranybarnára sütjük.