Csirkecomb aszalt szilvával

Az aszalt szilva az egyik leghálásabb gyümölcs, ha húsokról van szó, ez teszi ellenállhatatlanná ezt a nevetségesen egyszerű fogást is, amely ráadásul évszakhoz sem kötődik, alapanyagai egész évben elérhetők jó minőségben.

Hozzávalók:

2 (fiatal) csirkecomb, az ízületnél kettévágva

5 dkg vaj

20 dkg aszalt szilva, kimagozva és felezve

20 dkg répa meghámozva, durván felszeletelve

1 dl illatos fehérbor

Elkészítés:

A csirkecombokat a vajon alacsony lángon aranybarnára pirítjuk, sózzuk. Hozzáadjuk az aszalt szilvát és a répát, meglocsoljuk a borral, és fedő alatt addig pároljuk alacsony lángon, amíg a hús megpuhul. Ha elforr a bor, pótoljuk. Ha a ress répa a cél, érdemes akkor odadobni a csirke mellé, amikor az már lényegében kész, és utána 15 percig együtt párolni.

Rizzsel tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -