Csirkecomb aszalt szilvával
Péter AnnaAz aszalt szilva az egyik leghálásabb gyümölcs, ha húsokról van szó, ez teszi ellenállhatatlanná ezt a nevetségesen egyszerű fogást is, amely ráadásul évszakhoz sem kötődik, alapanyagai egész évben elérhetők jó minőségben.
Hozzávalók:
2 (fiatal) csirkecomb, az ízületnél kettévágva
5 dkg vaj
20 dkg aszalt szilva, kimagozva és felezve
20 dkg répa meghámozva, durván felszeletelve
1 dl illatos fehérbor
só
Elkészítés:
A csirkecombokat a vajon alacsony lángon aranybarnára pirítjuk, sózzuk. Hozzáadjuk az aszalt szilvát és a répát, meglocsoljuk a borral, és fedő alatt addig pároljuk alacsony lángon, amíg a hús megpuhul. Ha elforr a bor, pótoljuk. Ha a ress répa a cél, érdemes akkor odadobni a csirke mellé, amikor az már lényegében kész, és utána 15 percig együtt párolni.
Rizzsel tálaljuk.