Fehérboros slushie

Nyáron nagy fröccsöző vagyok, aztán néhány éve rákaptam a frozéra, ami a frozen rosé összevont neve, vagyis fagyott rozé (nyami). Aztán gondoltam egyet, és az egészet egy slushie-ra módosítottam, ami tulajdonképpen egy félig olvadt sorbet (egyre bonyolultabb, tudom, de egyre finomabb is!), és amiben már gyümölcs is van… Elképzelhetetlenül fantasztikusan finom és frissítő, a csel annyi, hogy egy kicsit előre kell hozzá gondolkodni.

Hozzávalók 8 személyre:

1 kisebb sárgadinnye vagy zöld húsú dinnye, meghámozva és felkockázva

1 kisebb ananász, meghámozva és felkockázva

1 üveg fehérbor

1 lime leve

Elkészítés:

A gyümölcskockákat (egyébként bármilyen gyümölcs lehet, mangó, bogyós gyümölcsök, talán a banánt és az almát nem érzem annyira, de ki tudja) egy műanyag fóliával borított tálcán egymás mellé rendezve legalább 2 órát fagyasztjuk a mélyhűtőben, de jobb egy egész éjszakára betenni.
A teljesen fagyott gyümölcsöket turmixba borítjuk, majd felöntjük a borral, és hozzáadjuk a lime-levet. Összeturmixoljuk, és azonnal fogyasztjuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -