Fehérboros slushie
Horvát SáraNyáron nagy fröccsöző vagyok, aztán néhány éve rákaptam a frozéra, ami a frozen rosé összevont neve, vagyis fagyott rozé (nyami). Aztán gondoltam egyet, és az egészet egy slushie-ra módosítottam, ami tulajdonképpen egy félig olvadt sorbet (egyre bonyolultabb, tudom, de egyre finomabb is!), és amiben már gyümölcs is van… Elképzelhetetlenül fantasztikusan finom és frissítő, a csel annyi, hogy egy kicsit előre kell hozzá gondolkodni.
Hozzávalók 8 személyre:
1 kisebb sárgadinnye vagy zöld húsú dinnye, meghámozva és felkockázva
1 kisebb ananász, meghámozva és felkockázva
1 üveg fehérbor
1 lime leve
Elkészítés:
A gyümölcskockákat (egyébként bármilyen gyümölcs lehet, mangó, bogyós gyümölcsök, talán a banánt és az almát nem érzem annyira, de ki tudja) egy műanyag fóliával borított tálcán egymás mellé rendezve legalább 2 órát fagyasztjuk a mélyhűtőben, de jobb egy egész éjszakára betenni.
A teljesen fagyott gyümölcsöket turmixba borítjuk, majd felöntjük a borral, és hozzáadjuk a lime-levet. Összeturmixoljuk, és azonnal fogyasztjuk.