Egy kicsit változik az idő, jön egy hidegfront, ránézek a naptárra és már nem tudom elég távol tartani a gondolatot, hogy mindjárt kezdődik az iskola.

SZERENCSÉRE MÉG ELŐTTÜNK VAN EGY NYARALÁS, MÉG TÖBB MINT HÁROM HÉT SOKÁIG ALVÁS, TERVEZETLEN NAPOK, SPONTÁN FAGYIZÁSOK, KÉSŐ ESTIG LEGÓZÁSOK ÉS KERTBEN OLVASÁS VÁR RÁNK… BENNEM MÁR MOTOSZKÁL A GONDOLAT, HOGY LASSAN EL KELL KEZDENI KÉSZÜLŐDNI.

A gyerekeknek még nem mondom. Az én fejemben már íródnak a listák uzsonnás dobozokról, egészséges reggelikről, gyors vacsorákról, iskolaszerekről, tornazsákokról és nagy tervekről, hogy idén mit fogok máskép csinálni (semmit). Minden évben megfogadom, hogy időben kezdem a készülődést, még ha egy kicsit meg is rövidíti a nyarat. Megéri, mert az utolsó pillanatban kapkodni a legrosszabb. Idén a Tescoval közösen segítünk a készülődésben. Velük például nyerhettek iskolakezdéshez szükséges pakkot 30 000 Ft értékben, ha gondoljátok. Részletek ezen a linken: http://tesco.hu/szezon/iskolakezdes/

Na, de vissza a jelenbe: vannak automatizmusok, amihez már lista se kell, beépültek az életembe, az anyuka létem velejárói. Ilyen például az is, hogy akárhova megyünk, és ehhez nem is feltétlenül kell, hogy a gyerekekkel együtt induljunk útnak, elég annyi, hogy az utazás legalább 60 percig tartson, viszek magammal egy kis ennivalót. Sokkal egészségesebb ugyanis, ha nem hagyjuk, hogy megéhezzünk, hanem még azelőtt gondoskodunk magunkról, hogy az éhség elvenné az eszünket. Ha hagynám, hogy ez bekövetkezzen, chipszet, csokit és mindenféle butaságot tömnék magamba, a srácokról nem is beszélve. Így viszont ezt elkerülöm, egészséges éhségölőkkel készülök.

Elég egy kis rákészülés és figyelem. A rákészülés annyi, hogy néha sütünk vagy gyúrunk olyan energiabombákat, amelyek kevés cukrot vagy alternatív cukrokat és sok hasznos, fontos hozzávalót tartalmaznak: rostokat, vitaminokat, lassan felszívódó szénhidrátokat. Ez pl. 10 perc alatt elkészül:

Datolyagolyók

12-16 darabhoz

20 db datolya (mag nélkül)

10 dkg olajos mag mix

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál feketeribizli lekvár

kakaópor a hempergetéshez

 

 

Az összes hozzávalót késes robotgépben masszává dolgozzuk. Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk beőle és ezeket meghempergetjük kakaóporban.

 

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkKrumplikrokett
Következő cikkKolbász a lecsóban, de másképp
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.