Epres-dinnyés gazpacho
Horváth SusaEbben a levesben benne van a nyár minden íze. Különleges, izgalmas, mégis percek alatt elkészíthető. Mivel nem kell még főzni sem, a sok gyümölcs és zöldség vitamin- és ásványianyag-tartalma is megmarad. A hagyományos gazpachóval ellentétben ebben nincs kenyér, így a vonalaink és a glutén miatt sem kell aggódnunk.
Hozzávalók 4 személyre:
1 ek. rómaikömény
1 ek. édesköménymag
60 dkg eper
20 dkg görögdinnye, darabolva
20 dkg paradicsom, kockázva
5 dkg lilahagyma, szeletelve
½ tk. tabasco
1 ek. vörösborecet
só, bors
A tálaláshoz:
bazsalikomlevelek
5 dkg mandula (előtte 1 éjszakára beáztatva)
Elkészítés:
Minden alapanyagot tegyünk a turmixgépbe, vagy egy magas falú edénybe, és botmixer segítségével pürésítsük.
Tegyünk hozzá annyi vizet, amennyitől számunkra kellemes állagú lesz. Se nem túl sűrű, se nem túl híg. Mint egy jó krémleves. Tálalás előtt tegyük be 1-2 órára a hűtőbe. Majd kínáljuk a bazsalikomlevelekkel, eperrel és a mandulával.
Tipp:
Ha nincs időnk előre beáztatni a mandulát, elég, ha forró vízzel leöntjük, és 30–60 percet áztatjuk.